Så sparar du om du är dålig på att spara

Om du har en dålig vana att spendera varje krona du har men förstår att det är ekonomiskt riskabelt att leva utan besparingar, här är några enkla spartips för dåliga sparare för att komma igång:

Lägg undan till sparandet först spendera efteråt. Varje lönedag lägger du en del av din inkomst på ett sparkonto innan du tar itu med dina räkningar.
Automatisera dina besparingar. Om du föredrar att inte lägga för mycket tid på budgetering, överväg att ställa in regelbundna direkta överföringar till ditt sparkonto.
Hitta det bästa sparkontot. Byt till ett högräntesparkonto för att börja tjäna ränta på dina insättningar.
Begränsa tillgången till dina sparpengar. Detta kommer att bidra till att minska frestelsen att spendera det som borde sparas. Du kan göra detta genom ett sparkonto med hög återbäringsränta, som bara gäller om du uppfyller vissa kriterier, eller genom en tidsbunden insättning, vars ränta vanligtvis reduceras med en enorm marginal om du tar ut i förtid.
Håll din budget och dina utgifter i schack. Med massor av gratis budgetappar och onlinebudgetspårare där ute som kan hjälpa dig i detta avseende, borde du inte ha någon ursäkt.