Hur du kan spara pengar på bokköp!

Handla begagnat
För bokälskare är varje välgörenhetsbutik och second hand bokhandlare en potentiell skattkammare. Men det kan också vara överväldigande. Samtidigt som du borde ha ett öppet sinne kan det hjälpa att hålla en lista på din telefon över böcker du letar efter när du besöker dessa butiker.

Det finns hundratals ställen att köpa begagnade böcker online, med Bokbörsen och Bookis.com två av de mest använda webbplatserna. Du kan också kolla in eBay och Amazon. Om du är nervös över bokens skick, kontrollera säljarens betyg och läs recensioner för att se till att de är ansedda.

Använd gratis e-böcker
Om du har en e-läsare, glöm inte de gratis klassiska böckerna som finns tillgängliga, både från Kindle-butiken. Ditt lokal biblotek har säkert en del titlar man kan ladda ner gratis.

Kolla efter prissänkningar
Detta kan vara särskilt användbart för nya utgåvor eller dyra läroböcker. Ett enkelt sätt att göra det på är att skapa önskelistor på Amazon eller vilken sida du vill använda, och hålla den bokmärkt för att regelbundet checka in. För att öka det kan du också använda en prissänkningsvarning service.

Gör ett bokbyte
Gör det med vänner, hitta en lokal Facebook-grupp, en webbplats där du kan lista böcker du inte vill ha mer och posta dem till någon annan i utbyte mot något de har.

Jag gick nyligen med i en lokal Facebook-grupp i mitt område och bytte ut ett exemplar av Women Talking av Miriam Toews, som jag redan hade läst, mot en roman som länge har funnits på min att läsa-lista: Fleishmann är i trubbel av Taffy Brodesser Akner. Det var gratis och den enda ansträngningen inblandade var promenaden för att göra (distans)överlämningen.