Hur du får ut det mesta utav din resa!

 1. Kontrollera visumkrav
  Ett garanterat sätt att förstöra din resa är att du nekas inresa i landet du besöker eftersom du inte har ett turistvisum. Medan de flesta länder i Europa inte kräver visum för korta besök, är det bäst att veta vilka länder som gör det.

Inför din resa kommer en snabb sökning på nätet att hitta krav på turistvisum och om du behöver skaffa visum vid ankomst till flygplatsen eller online före ankomst. Det finns flera webbplatser online som listar visumkrav, så ta reda på det i förväg.

 1. Resa under lågsäsong
  Även om du kanske drömmer om att sola på Medelhavets stränder under sommarmånaderna, så gör resten av Europa det också – vilket orsakar överfulla stränder och långa köer till turistattraktioner.

Att resa under lågsäsong är det bästa sättet att undvika folkmassorna och spara pengar på boende, flygbiljetter, tågbiljetter och turer. De flesta av de största turistattraktionerna är öppna året runt, se bara till att kontrollera stängningstiderna eftersom vissa kan ha kortare timmar under lågtrafiksäsongen.

 1. Använd Budget Airlines
  Med mer än ett dussin lågprisflygbolag över hela Europa kan du flyga till nästan var som helst på kontinenten billigt när du bokar med ett lågprisflygbolag. Flygresor är ofta billigare än tågbiljetter, men de billigaste platserna tenderar att sälja slut snabbast.

Även om du kanske får ett fynd på flygbiljetter, se till att kontrollera om det finns ytterligare avgifter och skatter som ofta inte ingår i det annonserade priset. Undvik också stora bagageavgifter genom att undersöka varje flygbolags regler för handbagage och bagagestorlek. Att pack lätt hjälper dig att undvika bagageavgifter och låter dig ta dig genom flygplatsen!

 1. Resa med tåg
  Att resa med tåg i Europa är ofta effektivt – och beroende på din destination – lättare än flygresor. Boka din biljett på tågstationen med en verklig person eftersom vissa alternativ inte är tillgängliga i kioskerna. Se till att validera din biljett innan du hoppar på.
 2. Gör reservationer i förväg
  Att göra reservationer i förväg är det bästa sättet att säkra boende och turer, särskilt under högsäsong. Att boka flygbiljetter, hotell, tågbiljetter och turer i förväg säkerställer också att du får det bästa priset.

 1. Ta med bekväma skor att gå överallt
  Som ett av de bästa sätten att utforska en stad kommer du att promenera mycket under din europeiska semester, därför är det ett måste att ha ett par bekväma promenadskor. Efter en lång dag med promenader runt staden kommer dina fötter att tacka dig!
 2. Ta med en resväska du kan bära
  Att navigera på tågstationen, gå på kullerstensgator, bära ditt bagage uppför flera trappor på ditt hotell (ofta har europeiska hotell inga hissar) eller samla på dig extra bagageavgifter, packa lätt i en resväska du kan bära är ett måste!
 1. Stanna längre på ett ställe
  Om du stannar på ett ställe längre kan du uppleva staden eller grannskapet som en lokal. Att bli vän med lokalbefolkningen, hitta lokala restauranger, restauranger och ge sig av utanför de vanligaste stigarna, kan ge spännande reseberättelser och ofta de mest minnesvärda upplevelserna.

 1. Besök platser som inte finns vid alla turist attraktionerna
  Även om ditt hjärta kan vara inställt på att besöka de mest populära attraktionerna, bör du göra det till en punkt att besöka mindre kända platser. Fråga lokalbefolkningen om rekommendationer, ofta får du en bättre inblick i den lokala kulturen när du gör det. Du kan också undersöka upplevelser utanför allfartsvägarna i reseböcker och online.
 2. Planera inte att använda kreditkort överallt
  Även om det verkar som att större delen av världen nu accepterar kreditkort, är det inte ovanligt att platser i Europa bara accepterar kontanter. Att ha euro till hands för tips, taxiturer, restauranger, inköp på lokala marknader och dagliga aktiviteter kommer att göra dina transaktioner smidigare och det kommer att spara pengar på utländska transaktionsavgifter.

Innan din resa, beställ utländsk valuta på din bank eller besök en bankomat på flygplatsen vid ankomst. Flygplatsuttagsautomater har inte alltid den bästa växelkursen, men det är bättre än att bli fast utan kontanter eller leta efter en bankomat medan du är jetlaggad.