Hur du spar på nätshopping

 1. Prenumerera på nyhetsbrev

Jag kollar min e-post låda minst en gång i timmen varje gång jag öppnar min inkorg har jag minst ett nytt nyhetsbrev från ett företag som försöker sälja mig något.

Ibland himlar jag med ögonen, och ibland funderar jag på att radera mejlet. Trots det så öppnar jag alltid nyhetsbrevet oavsett vad. Varför?

8 gånger av 10 finns det ett exklusivt onlineshoppingerbjudande som väntar mig.

Även om den röriga inkorgen kan vara irriterande, lönar det sig att gå med i företags nyhetsbrev. Du är ofta den första som får höra om just det erbjudandet, rabatter eller snabbförsäljningar.

Inte nog med det, du får ofta en rabatt eller bonus bara för att du registrerar dig för nyhetsbrevet! Jag tar 10% rabatt på hela mitt köp, tack så mycket.

Det bästa är att det alltid finns knappen för att avsluta prenumerationen.

 1. Följ dina favoritmärken på sociala medier
  Jag älskar företagskonton på sociala medier av några olika anledningar:

De får mig att känna mig mer personligt kopplad till varumärket
De håller mig uppdaterad om nya butiksöppningar, roliga evenemang och de senaste produkterna
De hjälper mig att spara pengar.
I likhet med nyhetsbrev använder företag ofta sociala medier för att ge sina följare tillgång till exklusiva erbjudanden och kampanjer. Inte bara det, utan du kommer också att vara den första att höra om dem, en viktig faktor när erbjudanden är tillgängliga i begränsade kvantiteter.

Dessutom kan du delta i giveaways och tävlingar på sociala medier. Detta ger dig möjlighet att få några av dina favoritprodukter gratis. Jag vet att det känns som att du aldrig kommer att vinna men … någon måste väl?

 1. Registrera dig för belöningsprogram
  Jag har inte ett gäng plastkort i min ficka längre, men jag är medlem i otaliga online belöningsprogram. Få 20 % rabatt och tjäna poäng bara för att du registrerar dig för ett gratisprogram? Låter bra.

Belöningsprogram är precis vad de låter som – program som företag skapar för att belöna dig för varumärkeslojalitet (köper saker från dem regelbundet). Det finns alla olika typer av belöningsprogram där ute, vissa bättre än andra.

Min favorit är de där du samlar poäng som sedan kan lösas in mot kontanter. Det är ett tanklöst cashback-system som är helt gratis.

Du kan vanligtvis hitta information om belöningsprogram på företagets hemsida, kanske i sidfoten eller som en popup på sidan. Du kan skapa ett konto och registrera dig online och sedan använda ditt konto för att köpa saker och skörda poäng på vägen.

Ibland får du ytterligare rabatter för att registrera dig också, precis som med nyhetsbrevet.

 1. Köp rabatterade presentkort och använd dem
  Presentkort är det ultimata verktyget för att spara pengar eftersom du får mer för mindre. När du köper presentkort från ställen som blocket får du med ett par 1100 kr för dina 1000 kr och du har nu mer pengar att spendera på de saker du vill köpa.

 1. Använd Kupongo tilläget

När du använder Kupongo tilläget har du alla dina rabbater på ett ställe. Finns det Kuponger så presenteras de och finns de inte visas inget. Väldigt simpelt.